'Tweede Kamer moet contract met vodafone opzeggen'

De Tweede Kamer moet het contract opzeggen met Vodafone aangezien de telecomprovider mogelijk gegevens doorspeelt aan buitenlandse inlichtingendiensten. Dit stelt althans SP-Kamerlid Ronald van Raak na vragen aan minister Plasterk over de afluisterpraktijken.
'Tweede Kamer moet contract met vodafone opzeggen'
Vodafone liet onlangs aan minister Plasterk weten gegevens alleen na een formeel verzoek vanuit een Nederlandse opsporingsinstantie te kunnen verstrekken indien het verzoek voldoet aan de Nederlandse wetgeving. Plasterk benadrukt en stelt dat informatie alleen doorgespeeld mag worden als hier een juridische grondslag voor is.
Van Raak is van mening dat dit niet voldoende zekerheid geeft dat Nederlandse Kamerleden niet worden afgeluisterd. Het SP-Kamerlid zegt tegen BNR dat het contract met Vodafone daarom zou moeten worden opgezegd. Niet alleen de Tweede Kamer zou dit moeten doen, maar ook andere overheidsinstanties die een contract hebben met de telecomprovider. De nieuwe telecomprovider die in dit geval moet worden gekozen zou in ieder geval niet in Groot-Brittannië of de Verenigde Staten mogen zijn gevestigd.