Hackers kraken vingerafdrukscanner iPhone 5S

De vingerafdrukscanner van de iPhone 5S is gekraakt. Hackers van de Chaos Computer Club (CCC) uit Duitsland zijn erin geslaagd een vingerafdruk te kopiëren en de iPhone met de kopie te ontgrendelen.
Hackers kraken vingerafdrukscanner iPhone 5S
Het kopiëren van vingerafdrukken is niet nieuw en wordt al langer gebruikt om vingerafdrukscanners om de tuin te leiden. Apple stelt echter dat zijn vingerafdruksensor veiliger is dan de huidige generatie sensoren. Dit blijkt echter nauwelijks het geval te zijn.
Hogere resolutie
De CCC stelt dat Apple's vingerafdruksensor alleen een hogere resolutie gebruikt dan de huidige generatie sensoren. De kopie van een vingerafdruk moet dus van betere kwaliteit zijn om de sensor in de iPhone 5S om de tuin te kunnen leiden. Dit bleek voor de hackers echter geen probleem.
De hackers hebben een hoge resolutie foto gemaakt van een vingerafdruk. Hierbij is de vinger op een glazen oppervlak gedrukt om het op de vingerafdrukscanner leggen van de vinger te simuleren. Deze foto is vervolgens met een laserprinter met aangepast instellingen geprint. De hackers hebben vervolgens een vloeistof op de print gesmeerd, die droogt en vervolgens verwijderd kan worden. Deze opgedroogde vloeistof kon uiteindelijk de beveiliging van de iPhone 5S omzeilen en het apparaat ontgrendelen.