LinkedIn beschuldigd van hacken e-mailaccounts klanten

LinkedIn wordt beschuldigd van het hacken van e-mailaccounts van gebruikers. Het sociale netwerk zou contactgegevens kopiëren uit e-mailaccounts waarop LinkedIn-gebruikers zijn ingelogd als zij het netwerk gebruiken. Naar de contactpersonen zou LinkedIn zonder toestemming promotiemails versturen.
LinkedIn
Dit stellen althans een aantal Amerikaanse LinkedIn-gebruikers, die bij de rechtbank een aanklacht hebben ingediend tegen de wijze waarop LinkedIn contactgegevens zou verzamelen. Indien gebruikers die inloggen op LinkedIn ook zijn ingelogd op een e-mailaccount zou LinkedIn proberen zich voor te doen als de gebruiker om toegang te verkrijgen tot het account. Eenmaal binnen kopieert LinkedIn volgens de aanklacht alle e-mailadressen die in het account voorkomen naar zijn eigen servers.
Promotiemail
LinkedIn zou naar alle buitgemaakte e-mailadressen een promotiemail sturen om allerlei producten aan te bieden. In zo'n e-mail wordt volgens de aanklacht de naam van de gebruiker waarvan de contactgegevens zijn gestolen worden genoemd.
LinkedIn laat in een reactie aan All Things D weten zijn leden altijd op de eerste plaats te zetten, wat ook betekent dat het bedrijf transparant is over de wijze waarop het bedrijf de data van klanten beschermt en inzet. LinkedIn zegt van mening te zijn dat de juridische klachten die in de aanklacht worden beschreven onjuist zijn en laat weten de aanklacht dan ook te zullen bestrijden.