ESET lanceert rootkit detector voor de Mac

Het anti-virusbedrijf ESET lanceert een gratis tool voor het detecteren van rootkits op het OS X-besturingssysteem. De software stuurt gedetecteerde rootkits automatisch door naar ESET, zodat het bedrijf de malware verder kan onderzoeken.
ESET
Een rootkit is malware die ontworpen is om zichzelf te verbergen op een computer en op deze manier detectie door anti-virussoftware te voorkomen. De vorm van malware geeft aanvallers op beheerdersniveau toegang tot een systeem. ESET lanceert daarom de ESET Rootkit Detector, een kleine tool die de volledige Mac scant op de aanwezigheid van rootkits.
ESET waarschuwt het afgelopen jaar ook rootkits te hebben ontdekt die zijn gericht op het OS X-platform. Als voorbeeld noemt het bedrijf OSX/Crisis, een rootkit die is gericht op het bespioneren van Mac-gebruikers. Ook Mac-eigenaren zijn dus niet veilig voor deze vorm van malware.