Phishingmail lijkt afkomstig van Security.NL

Onze concullega's van Security.NL waarschuwen voor een phishingmail die vanaf het e-mailadres accounts@security.nl verstuurt lijkt te zijn. Security.NL heeft echter niets te maken met de mail en benadrukt deze niet verstuurt te hebben. Internetgebruikers die de mail hebben ontvangen doen er dan ook verstandig aan deze te verwijderen.
Phishingmail lijkt afkomstig van Security.NL
De e-mail lijkt afkomstig te zijn van het domein Security.NL, terwijl de verzender in de e-mail zelf claimt International Card Services te vertegenwoordigen. Door het mailadres van Security.nl te gebruiken proberen de hackers de daadwerkelijk herkomst van de e-mail te verbergen.
Creditcardgegevens bevestigen
Ontvangers worden in de e-mail gevraagd hun creditcardgegevens aan International Card Services te bevestigen. De e-mail bevat een link die verwijst naar een phishingwebsite. Hier worden gebruikers niet alleen om hun creditcardnummer worden gevraagd, maar ook om de bijbehorende beveiligingscode. Alle creditcardgegevens die op deze website worden ingevoerd worden doorgestuurd naar de cybercriminelen.
Security.NL benadrukt nooit e-mails te versturen waarin creditcardgegevens of andere vertrouwelijke data van gebruikers worden gevraagd. De website adviseert de link dan ook niet te openen en geen gegevens achter te laten.