avast! neemt leverancier van anti-malware USB-stick over

Beveiligingsbedrijf avast! neemt de malwarebestrijder Jumpshot over. Jumpshot is een bedrijf dat een USB-stick levert die malware van een PC verwijdert.
Jumshot
Malware kan voorkomen dat gebruikers in de BIOS van hun machine kunnen komen. Dit kan echter noodzakelijk zijn om te zorgen dat een PC vanaf een USB-stick kan opstarten. Jumpshot heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld. Het bedrijf heeft een patent aangevraagd voor een technologie die een eenmalige wijziging maakt in de bootloader van Windows, waardoor de PC zonder wijzigingen aan de BIOS kan opstarten.
Crowdfunding
De USB-stick van Jumpshot is gefinancierd met behulp van een crowdfunding project. Via deze weg werd in totaal 36.000 dollar voor het project binnengehaald. De USB-stick is beschikbaar in verschillende varianten. Voor een eenmalig bedrag van 19 dollar kunnen gebruikers eenmalig gebruik maken van de USB-stick. Gebruikers kunnen maximaal vijf verschillende PC's oneindig vaak scannen op malware voor 59 dollar per jaar.
De USB-stick is ook beschikbaar voor eigenaren van grotere hoeveelheden PC's. Voor 149 dollar per jaar kunnen gebruiker een onbeperkt aantal scans uitvoeren op 25 verschillende PC's. De Professional-variant is het meest interessant voor bedrijven. Voor 269 dollar per jaar maakt Professional het mogelijk een onbeperkt aantal scans op een onbeperkt aantal PC's uit te voeren.