Hoeveelheid malware voor Mac neemt af

Voor de Mac zijn dit jaar opvallend weinig nieuwe malware-varianten ontdekt. Dit jaar zijn 33 nieuwe exemplaren gedetecteerd, terwijl in 2012 in totaal 121 nieuwe varianten zijn ontdekt. Een flinke daling dus.
OS X Mountain Lion
F-Secure meldt in februari een duidelijk piek te hebben waargenomen. In deze maand zijn 14 nieuwe malware-varianten ontdekt. De daling van het aantal malware-varianten is opvallend, aangezien dit aantal in 2012 ten opzichte van 2011 juist nog verdubbelde. In 2011 werden in totaal 59 verschillende malware-exemplaren ontdekt. Het lijkt er op dat 2013 op ongeveer hetzelfde aantal gaat uitkomen.
Cybercriminelen ontwikkelen verschillende soorten malware voor het OS X-platform. Van de 33 ontdekte malware-exemplaren gaat het in 19 gevallen om een backdoor. Trojaanse paarden zijn eveneens populair met 12 verschillende varianten. Ook is één rootkit en één virus opgedoken.