Microsoft waarschuwt gebruikers: upgrade naar Java 7

Wie Java 7 nog niet heeft geïnstalleerd moet dit zo snel mogelijk doen, aangezien Java 6 niet langer wordt ondersteund. Microsoft waarschuwt op TechNet dat cybercriminelen actief misbruik maken van lekken in Java 6, zonder dat dit met een beveiligingsupdate tegen gegaan kan worden.
Java
Java 6-gebruikers die een website met malafide code bezoeken kunnen via een zogeheten drive-by aanval worden besmet met malware. De cybercriminelen maken hiervoor misbruik van een kwetsbaarheid in Java 6, die Oracle niet met een update heeft gedicht. Alleen door te upgraden naar Java 7 kunnen Java-gebruikers zich daarom beschermen tegen de cyberaanvallen.
Microsoft benadrukt dat gebruikers die de upgrade uitvoeren Java 6 handmatig moeten verwijderen. De verouderde Java-variant wordt bij de installatie van Java 7 namelijk niet automatisch verwijderd.