DDoS-aanvallen zorgen voor lesuitval op ROC West-Brabant

Scholen van het ROC West-Brabant zijn doelwit van DDoS-aanvallen. Door de aanvallen waren computers van het het Radius College in Breda niet beschikbaar, waardoor gisteren lessen zijn uitgevallen. Het opleidingscentrum wordt echter al langer aangevallen.
Aanvallers sturen grote hoeveelheden spamberichten naar de server van het ROC West-Brabant, die hierdoor onbereikbaar is
Ed Ottevanger, woordvoerder van het ROC West-Brabant, bevestigt tegenover De Gelderlander dat het probleem al twee weken speelt. "We doen er alles aan om de lessen te laten doorgaan, waar nodig in aangepaste vorm. We sturen in ieder geval geen leerlingen naar huis. Als ze uit eigen beweging huiswaarts keren, kunnen we dat niet altijd voorkomen", zegt Ottevanger.
Eén computersysteem
Alle vestigingen van het ROC zijn op hetzelfde computersysteem aangesloten. Alle locaties ondervinden daarom hinder van de cyberaanvallen. Aanvallers versturen grote hoeveelheden spamberichten naar de server van het ROC, waardoor deze onbereikbaar zijn.
Het ROC West-Brabant heeft bij de politie geen aangifte gedaan van de cyberaanvallen. Ottevanger stelt hier in het belang van het eigen onderzoek van het opleidingscentrum niet op in te willen gaan.