EXIN introduceert het certificaat EXIN Cloud Technologies Advanced

EXIN lanceert een nieuw certificaat onder de naam 'EXIN Cloud Technologies Advanced'. Het examen biedt een vervolgstap op het al langer bestaande EXIN Cloud Computing Foundation. Het nieuwe Cloud certificaat is ontwikkeld in samenwerking met Global Science & Technology Forum (GSTF).
EXIN
Het Advanced certificaat biedt IT-specialisten kennis en praktische toepassing op de technische aspecten van de cloud. De professionals leren nieuwe vaardigheden en verkrijgen grondige kennis over de technologie van clouddiensten, waarbij aandacht is voor de beveiliging. Ook leren de IT-specialisten over architectuur, virtualisatie,, Cloud-applicaties, het testen en monitoring.
Voordelen van de cloud benutten
Het EXIN Cloud Technologies Advanced certificaat en het cursusmateriaal dat is ontwikkeld door GSTF helpt IT-specialisten de voordelen van cloud computing te benutten, terwijl de risico’s onder controle blijven. IT-professionals krijgen daarnaast een goed begrip van de cloudtechnologieën en kunnen ze daarmee een brug slaan tussen de zakelijke aspecten vanuit het oogpunt de klant en technische aspecten gezien vanuit de ontwikkelaar.
De Engelse versie van het EXIN Cloud Computing Foundation certificaat is gelanceerd in december 2011. Het examen test de basisprincipes en kennis van Cloud Computing en is gericht op iedereen die zich bezighoudt met of interesse heeft in het gebruik en management van internetdiensten. De examens zijn tevens beschikbaar in het Frans, Duits, Japans, Spaans en Portugees. Binnenkort wordt het EXIN Cloud Computing examen ook beschikbaar in andere talen.