70% van alle WordPress-sites blijkt bekende kwetsbaarheden te bevatten

Maar liefst 70% van alle WordPress-sites bevatten één of meerdere beveiligingslek. Hackers kunnen via een dergelijk lekken de controle over de website in handen krijgen.
Kwetsbaarheden in WordPress-implementaties
Dit concludeert beveiligingsbedrijf WP White Hat Security, dat maar liefst 42.000 WordPress-installaties ontdekte. Bijna 31.000 websites bleken bekende kwetsbaarheden te bevatten. Het gaat hierbij om websites die gebruik maken van een verouderde WordPress-versie.
De cijfers van WP White Hat Security laten zien dat versie 3.3.1 van WordPress met maar liefst 24 verschillende beveiligingslekken veruit de meest kwetsbare variant is. WordPress 3.6 wordt met 13.034 installaties het meest gebruikt. Deze WordPress-versie bevat vijf bekende kwetsbaarheden.