Apple geeft beveiligingsupdate vrij voor iOS 7

Apple heeft de eerste update voor zijn nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 7 vrijgegeven. De update verbetert de beveiliging van het besturingssysteem en verhelpt een lek waarmee het mogelijk was de schermbeveiliging van de iPhone te omzeilen.
iOS 7
Kwaadwillenden konden de code waarmee gebruikers hun iPhone kunnen beveiligen eenvoudig omzeilen. Verschillende data die afgeschermd hoort te zijn was hierdoor toegankelijk voor onbevoegden. Zo konden indringers foto's bekijken en zowel e-mailberichten, Tweets als Facebook-berichten lezen en versturen.
Het beveiligingslek is in iOS 7.0.2 opgelost. De update is beschikbaar voor de iPhone 4 en nieuwere modellen, iPod touch 5G en nieuwere varianten of de iPad 2 en nieuwer. De update is beschikbaar via iTunes.