Wonder Wang benoemt tot CEO Huawei Netherlands

ICT-dienstverlener Huawei Technologies benoemt Wonder Wang tot de nieuwe CEO van Huawei Netherlands. Wonder Dexian Wang begint per direct in zijn nieuwe rol. Wang volgt Simon Xin op, die een andere functie binnen de organisatie gaat vervullen.
Huawei Technologies
Wang wordt verantwoordelijk voor de verdere groei van de activiteiten in Nederland en het zowel onderhouden als versterken van de relatie met belangrijke stakeholders. Huawei heeft in Nederland ongeveer 450 medewerkers.
Bangladesh
De nieuwe CEO begon zijn loopbaan bij Huawei in Bangladesh, nadat hij zich aan zijn studie aan de Beijing University of Telecommunication specialiseerde in Economie en Telecommunication Engineering. Hier was hij van 2009 tot en met 2011 CEO en Managing Director, waardoor hij regelmatig in aanraking kwam met mondiale telecom bedrijven zoals Telenor, Vip, Singtel en Axiata.
Wang is in 2012 als Global Key Account Director voor KPN actief geweest op de Nederlandse telecommarkt. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de strategische samenwerking tussen Huawei en KPN, de lokale overheid en andere stakeholders. Daarnaast was hij aansprakelijk voor het overzien van de sales en service business en het aanbieden van innovatieve oplossingen en diensten aan KPN en haar klanten.
Relaties verdiepen en versterken
Wang zegt over zijn nieuwe rol: “Ik kijk ernaar uit om de relaties met onze Nederlandse klanten en andere belangrijke stakeholders te verdiepen en versterken, en hoop samen met onze medewerkers een nog grotere contributie te kunnen leveren aan de lokale samenleving. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons team meer waarde zal creëren voor onze klanten, met name via innovatie en R&D. Opdat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse ICT industrie en de “digital society”.”