'Veel Fortune Top 100-bedrijven zijn slechts beveiligd'

Veel bedrijven die op de Fortune Top 100-lijst, de eerste 100 bedrijven op de Fortune 500-lijst, staan zijn belabberd beveiligd. Dit stelt Prescott Winter, voormalig CTO en CIO van de Amerikaanse geheime dienst NSA. Winter is op dit moment adviseur voor het beveiligingsbedrijf Chertoff.
'Veel Fortune Top 100-bedrijven zijn slechts beveiligd'
Winter zei tijdens een keynote op de Splunk-gebruikersconferentie in Las Vegas dat veel grote bedrijven hun beveiliging niet op orde zijn. De beveiligingsadviseur zegt dat de bedrijven vaak geen idee hebben wat zij op het gebied van security aan het doen zijn.
Willekeurige beveiligingstechnologieën
De beveiligingsadviseur van Chertoff stelt dat grote bedrijven hun beveiligingsbudget verspillen door willekeurige beveiligingstechnologieën aan te schaffen. De Fortune Top 100-bedrijven zouden zich juist bezig moeten houden met specifieke bedreigingen en oplossing aanschaffen die helpen hun organisatie hiertegen te beschermen.
Winter adviseert de bedrijven daarom een risicomanagementstrategie op te zetten. Deze strategie helpt de organisaties risico's op het gebied van beveiliging beter te beheren en in kaart te brengen welke aspecten van het bedrijf extra beschermd moeten worden.