Evault lanceert EVault Storage Cloud for NetApp

EVault, onderdeel van Seagate, lanceert EVault Storage Cloud – Data Protection Service for NetApp. EVault treedt daarnaast toe tot het NetApp-partnerprogramma voor serviceproviders.
EVault
EVault Storage Cloud for NetApp is speciaal ontwikkeld voor NetApp FlexPod- en FlexPod Express-gebruikers. De oplossing biedt geïntegreerde bescherming voor in de cloud opgeslagen data. De dienst voorziet in een betaalbaar en voorspelbaar pay-as-you-grow-servicemodel voor FlexPod-klanten, zonder kosten vooraf. EVault stelt dat klanten hierdoor tot 49 procent kunnen besparen ten opzichte van traditionele, lokaal geïnstalleerde OPEX/CAPEX-oplossingen.
Kostenbesparingen
“Klanten mogen rekenen op extra kostenbesparingen wanneer ze EVault Storage Cloud for NetApp inzetten. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten voor offsite storage op tape, op wat we het ‘dieselnetwerk’ noemen, te elimineren. Dat geldt ook voor verouderende tape-hardware en de bijbehorende onderhoudskosten. Alleen al het uitsparen van hardware-onderhoudskosten is voldoende om de dienst te betalen. Dat geldt vooral, omdat die kosten in drie tot vier jaar sterk kunnen oplopen en een flink deel van het IT-budget opsouperen”, zegt David A. Chapa, Chief Technology Evangelist, Office of the CTO bij EVault.
EVault Storage Cloud for NetApp maakt gebruik van de snapshot- en replicatie-technologieën van NetApp in de multi-tenant storagecloud van EVault. De replicatietechnologieën van NetApp maken gebruik van incrementele replicatie op blokniveau. De NetApp Snapshot-kopieën maken disk-to-disk dataprotectie mogelijk.
Beschikbaarheid
EVault Storage Cloud – Data Protection Service for NetApp is per direct beschikbaar in Noord-Amerika. In Nederland moeten we helaas nog even wachten op de dienst. EVault verwacht EVault Storage Cloud op korte termijn ook in de EMEA-regio beschikbaar te zullen stellen.