Avira en AVG: 'DNS-kaping was mogelijk door fout van Network Solutions

De cybercriminelen hebben gisteren de DNS van zowel de anti-virusbedrijven Avira en AVG als de populaire chatdienst WhatsApp weten te kapen. Zowel Avira als AVG stellen dat de hackers het wachtwoord van hun account hebben opgevraagd, wat door de DNS-registrar Network Solutions onterecht is toegekend. De aanvallers kregen hierdoor toegang tot de DNS-gegevens.
Avira en AVG: 'DNS-kaping was mogelijk door fout van Network Solutions
Ook WhatsApp is klant bij Network Solutions, maar heeft nog geen uitspraken gedaan over de oorzaak van de hack. De website van de bedrijven verwezen door de inbraak enige tijd naar een verkeerd IP-adres, waardoor bezoekers op een website van hackers terecht kwamen. Deze hackersgroep noemt zichzelf 'KDMS'. Bezoekers die de website van Avira, AVG en WhatsApp komen inmiddels weer gewoon op de juiste website uit.
Het is niet de eerste keer dat de hackersgroep toeslaat. De hackers claimde vorig weekend de verantwoordelijkheid voor de DNS-kaping bij LeaseWeb.com. Ook hierbij werden bezoekers van verschillende websites omgeleid naar een website van de hackers.