Kaseya introduceert oplossing voor cloud- en netwerkmonitoring

Kaseya, leverancier van IT-systeembeheersoftware, introduceert Kaseya Traverse. Traverse is een SaaS-oplossing voor netwerkperformancemonitoring, Business Service Management (BSM) en voorspellende analyses voor cloud-, on-premise, hybride, gevirtualiseerde en gedistribueerde omgevingen. Dit nieuwe product is een aanvulling op Kaseya’s suite voor systeembeheer, die voorziet in proactief beheer en monitoring van de volledige IT-infrastructuur.
Kaseya
Kaseya Traverse is voor IT-afdelingen en Managed Service Providers (MSP's) een makkelijk inzetbare en gebruiksvriendelijke oplossing. De software voorziet in een servicegericht overzicht van de gedistribueerde cloud- of datacenterinfrastructuur van een organisatie. Traverse legt verband tussen businessservices en de onderliggende IT-infrastructuurcomponenten die de services ondersteunen. Op die manier kan een gebruiker vaststellen welke diensten of groepen medewerkers beïnvloed worden door netwerk-, server- of applicatieproblemen. Vastgestelde problemen worden proactief opgelost en krachtige, intuïtieve rapportages zorgen voor de juiste beslissingen op het juiste moment. Service Level Agreement-dashboards bieden realtime updates over de SLA’s van businessservices en IT-componenten. Grafische NetFlow-rapporten leveren inzicht in verkeerspatronen van specifieke applicaties en services.
Signaleren en leren
Na installatie tast Traverse automatisch de infrastructuur af, hierdoor ontstaat direct intelligente informatie over de infrastructuur. Zo levert de oplossing direct waarde op. Traverse signaleert, leert en onthoudt ook normale gedragspatronen op basis van tijdstip, of dag van de week, of maand. De oplossing zorgt zelf voor drempelwaarden op basis van deze patronen, bijvoorbeeld de maximumtemperatuur van een server. Traverse bekijkt het systeemgedrag in de context van deze patronen. Daardoor leidt alleen een echte afwijking tot een waarschuwingsmelding. De Kaseya Traverse-oplossing is tevens uniek in het bieden van ingebouwd netwerkconfiguratiebeheer dat zorgt voor het back-uppen en herstellen van de configuratie van alle beheerde netwerkdevices (firewalls, switches, routers etc.). Deze functionaliteit geeft ook een melding wanneer het een wijziging in een configuratie detecteert.
“Het beheren van cloud-omgevingen is een complexe aangelegenheid en tijd is een kritische factor om er maximale waarde uit te halen”, zegt Yogesh Gupta, CEO van Kaseya. “Kaseya Traverse stelt IT-afdelingen en Managed Service Providers in staat om hun cloud-, on-premise, hybride en gevirtualiseerde omgevingen proactief te monitoren en te beheren. Aangezien Traverse heel snel inzetbaar is, ervaren onze klanten direct de waarde ervan.”
Gemeenschappelijke oplossingen
"Onderzoek van IDC laat zien dat beslissers bij Managed Service Providers, mkb’ers en grote bedrijven zoeken naar gemeenschappelijke oplossingen voor het monitoren, analyseren en optimaliseren van de IT-prestaties van hybride private cloud-, public cloud- en niet-cloud-IT-omgevingen. Veel mensen willen ook een SaaS-oplossing die snel inzetbaar is en IT-medewerkers in staat stelt waarde toe te voegen aan hun activiteiten doordat er minder belasting is door complexe monitoringapplicaties. De introductie van Traverse verbreedt het Kaseya-portfolio en voorziet in een nieuwe set oplossingen die direct inspelen op deze opkomende eisen”, zegt Mary Johnston Turner, Research Vice-President Enterprise Systems Management van IDC.