Prijs van exploitkit Naurito stijgt tot 10.000 dollar na arrestatie Blackhole-ontwikkelaar

De arrestatie van de exploitkit Blackhole-verkoper Paunch heeft tot een forse prijsstijging geleid bij concurrent Neutrio. De prijs is gestegen van 450 dollar per maand naar maar liefst 10.000 dollar. De prijsstijging geldt alleen voor niet-Russen.
Prijs van exploitkit Naurito stijgt tot 10.000 dollar na arrestatie Blackhole-ontwikkelaar
Blackhole is een populaire exploitkit die is ontwikkeld door een cybercrimineel met de bijnaam Paunch. De hacker is onlangs gearresteerd, wat er toe heeft geleid dat Blackhole niet langer wordt geüpdatet. Al ruim een week is geen nieuwe exploit aan de exploitkit toegevoegd. Ook het supportforum van de software is offline. De arrestatie van de cybercrimineel blijkt dus zijn vruchten af te werpen.
Fors hogere prijs voor Naurito
De arrestatie van Paunch heeft ook zijn uitwerking op de exploitkit Naurito, een concurrent van Blackhole. Naurito is een relatief jonge tool die voorheen voor 450 euro per maand of 40 dollar per dag gehuurd kon worden. Veel gebruikers van Blackhole zijn echter op zoek naar een alternatieve exploitkit om hun activiteiten voort te kunnen zetten. De securityblogger kafeine meldt dat de ontwikkelaars van Naurito hier handig op inspelen door de prijs van hun exploitkit fors te verhogen. De exploitkit is nu beschikbaar voor 10.000 dollar per maand.
De prijsverhoging geldt alleen voor niet-Russen. Russen blijven 450 euro per maand betalen voor Naurito en zijn dus aanzienlijk goedkoper uit.