Unisys beveiligt bedrijfskritische data en applicaties met nieuw platform

Unisys kondigt het nieuwe Forward! by Unisys platform voor bedrijfskritische IT-infrastructuur aan. De 'fabric'-oplossing verzorgt de beveiliging van bedrijfskritische applicaties en data. De oplossing is schaalbaar.
Unisys beveiligt bedrijfskritische data en applicaties met nieuw platform
In het nieuwe platform wordt de beveiligde partitioneringstechnologie s-Par van Unisys gecombineerd met de processoren en de virtualisatietechnologie van de Intel Xeon-reeks. De flexibele ‘fabric’-architectuur is gericht op organisaties die van een kostbare Unix-omgeving willen migreren naar het open besturingssysteem van Linux of naar Windows of beveiligde workloads in de cloud en met een grote hoeveelheid data willen uitvoeren. De doelgroep bestaat verder uit bedrijven die de prestaties van ERP-toepassingen zoals SAP willen verhogen ofdie de wildgroei van servers willen aanpakken door de resources van hun datacenters te consolideren.
50 tot 60 procent lagere kosten
Unisys schat dat het Forward! platform de kosten met 50 tot 60 procent kan drukken ten opzichte van concurrerende Unix-systemen en dat de total cost of ownership met maar liefst 40 procent verminderd kan worden. Met een gepartitioneerd Forward! platform zijn tot 70 procent minder fysieke servers nodig dan bij fysieke Linux- of Windows-omgevingen. De kosten voor softwarelicenties en het onderhoud van hardware kunnen volgens Unisys met 70 procent worden verlaagd. Het Forward! by Unisys platform verhoogt ook de snelheid van de organisatie door de benodigde tijd voor provisioning van een server voor bedrijfskritische workloads te verkorten tot enkele uren.
Unisys biedt consultingdiensten aan om klanten te ondersteunen optimaal te profiteren van het platform. Hierbij is aandacht voor de planning, het ontwerp en de implementatie van het platform. Daarnaast biedt het bedrijf ondersteuning voor specifieke toepassing van het platform, zoals de migratie van Unix naar Linux toepassingen, SAP-toepassingen, de migratie tussen platforms en de consolidatie van datacenters.