Check Point Software aangemerkt als leider door Gartner

Check Point Software is door Gartner in het leiderskwadrant van zijn Magic Quadrant voor Mobile Data Protection (MDP) opgenomen. Daarmee is het het zevende opeenvolgende jaar dat Check Point door Gartner als ‘leider’ wordt aangemerkt.
Check Point Software
Garter stelt dat de markt voor Mobile Data Protection “een gevestigde markt met twee duidelijke doelen is: eerst en bovenal het beschermen van data op mobiele apparaten door encryptie en authenticatie. Daarnaast moet de oplossing in de praktijk bewezen hebben dat de bescherming ook daadwerkelijk werkt. De meeste bedrijven geven aan dat het versleutelen van zakelijke gegevens noodzakelijk is.”
Mobile Data Protection
Check Point levert een reeks Mobile Data Protection-producten die organisaties de mogelijkheid biedt informatie veilig te stellen. De Check Point Endpoint Security-oplossingen bevatten een uitgebreide set geïntegreerde beveiligingsmogelijkheden, zoals Full Disk Encryption, Media Encryption, Firewall & Compliance Check, Remote Access VPN en de Mobile Access Software Blade.
“Gehackte of gestolen laptops, smartphones en andere draagbare media kunnen veel schade aanrichten als ze in verkeerde handen vallen. De persoonlijke en financiële informatie die er vaak op staat is extreem gevoelig. Check Point heeft als doel beveiligingsoplossingen voor mobiele data te maken die voorkomen dat data per ongeluk verloren gaat en dat cybercriminelen toegang krijgen tot gestolen data”, zegt Dorit Dor, vice president of products van Check Point Software Technologies.
Criteria
Gartner stelt dat de leveranciers die door hen als ‘leiders’ worden aangemerkt “producten leveren die prima werken bij Gartner-klanten zowel op kleine als op grote schaal". De bedrijven hebben volgens het onderzoeksbureau langetermijn road maps die de marktvisie van Gartner volgen en/of beïnvloeden. ‘Leiders’ zorgen er daarnaast voor dat het salesteam van de concurrent zenuwachtig wordt en zorgen ervoor dat de technici van de concurrent hun voorbeeld volgen".