Gebruik van VDI lager in Benelux dan in omringende landen

Het gebruik van VDI is in de Benelux lager dan in omringende landen. Slechts 49 procent van de organisaties in de Benelux maakt gebruik van VDI (virtual desktop infrastructure), dit is aanzienlijk minder dan in Engeland (65 procent), Frankrijk (77 procent) en Duitsland (93 procent).
Trend Micro
Dit blijkt uit onderzoek van Trend Micro onder IT-beslissers, werkzaam in private en publieke organisaties met meer dan 1000 medewerkers. Virtualisatie staat opvallend genoeg in alle landen op nummer één als reden waarom de IT-omgeving complexer is geworden.
Lage adoptie van VDI
Als oorzaak voor de lage adoptie van VDI in de Benelux worden verschillende redenen genoemd. 40 procent van de bedrijven in de Benelux stelt weinig vertrouwen te hebben in hun eigen kennis en kunde om de veiligheid van de virtuele omgeving te waarborgen. Van deze Benelux-bedrijven stelt 70 procent dat dit te wijten is aan een gebrek aan training. Van de Duitse organisaties denkt maar liefst 93 procent hiertoe in staat te zijn.
Bijna alle ondervraagde organisaties (97 procent) ziet virtualisatie als belangrijkste reden voor het complexer worden van hun IT-infrastructuur. Opvallend daarbij is dat twee derde van de organisaties geen security-specialist raadpleegt bij het virtualiseren van de IT-omgeving. Terwijl meer dan de helft (57 procent) van de respondenten zich wel degelijk bewust is van het feit dat gevirtualiseerde omgevingen extra beveiligingsmaatregelen vergen.