Vencomatic Group beveiligt datacenters met oplossing van WeSecure

Vencomatic Group kiest voor een netwerkbeveiligingsoplossing van IT-dienstverlener WeSecure. De oplossing bestaat uit twee Palo Alto Networks next generation firewalls, die passen in één cluster rack en te beheren zijn vanuit één console. Ook zet het bedrijf een spamfilter van Barracuda Networks in.
Het kantoor van Vencomatic Group
De Vencomatic Group is een familie bedrijf met innovatieve merken in de pluimveesector. De merken van de Vencomatic Group zijn gestationeerd in Nederland en profiteren van de beschikbare kennis in Nederland. Met het eveneens in Nederland gevestigde onderzoekscentrum KempenKip speelt de Vencomatic Group ook een actieve rol in het faciliteren van pluimveeonderzoek in Nederland.
Twee datacenters
Het bedrijf is van vijf verschillende locaties teruggegaan naar twee vestigingen: een hoofdkantoor en bijkantoor. Het bedrijf heeft twee datacenters in zijn bezit, in beide locaties één. De twee datacenters zijn met elkaar verbonden via een glasvezelverbinding.
“Barracuda filtert 80 procent van de e-mail die als spam wordt tegengehouden. Vooral tijdens de kerstdagen komt er veel spam binnen, zoals ‘kerstgroeten’. De Palo Alto Firewall presenteert nauwkeurige informatie wat er op het netwerk gebeurt. We krijgen dankzij de Application Visibility and Risk (AVR) rapportages een goed en helder realtime informatie overzicht. Dat is inclusief top 5 lijstjes, zoals welke websites veel worden gebruikt. We kunnen verder precies zien wat eindgebruikers doen en welke (online) applicaties en websites ze gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld precies zien welke gebruikers externe opslagmedia gebruiken, zoals Dropbox. We hebben bijvoorbeeld werknemers die data met klanten in het buitenland delen. Dankzij de deep packet inspection en data leak prevention (dlp) technologie van Palo Alto Networks kunnen we belangrijke documenten, zoals patenten, beveiligen en scannen op malware. We zien wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Als we gevaren zien, kunnen we direct ingrijpen. Je kunt heel gedetailleerd het dataverkeer in de gaten houden. Het is overigens niet de intentie om de gebruiker te controleren, maar wel om een veilige werkplek te creëren”, aldus CIO Koen Boot.