Ipswitch File Transfer's MOVEit 8.0: onbelemmerd veilig mobiel werken

SCOS Software, leverancier van Ipswitch File Transfer, komt met release MOVEit 8.0. Met dit softwarepakket kunnen werknemers die mobiel werken voor het eerst op een betrouwbare en productieve manier bestanden uitwisselen als onderdeel van de belangrijkste bedrijfsprocessen. Daarnaast biedt het pakket IT-afdelingen een veilige manier voor document/bestandsoverdracht met uitgebreide logging en monitoring.

MOVEit 8.0 lost de problemen op waar bedrijven al jaren tegenaan lopen, zoals mobiel werkbeleid ontwikkelen met een balans tussen veiligheid en productiviteit. In een poging het werk gedaan te krijgen, hanteren mobiele gebruikers nu direct beschikbare file-sharing opties buiten de IT-structuur van het bedrijf. Deze aanpak zorgt voor zwakke plekken op het gebied van veiligheid, zichtbaarheid en controle binnen het bedrijf. Bovendien zijn de verzonden files niet automatisch gekoppeld aan bedrijfsprocessen.
Door mobiele apparaten te integreren in een Secure Managed File Transfer-systeem kunnen alle bestanden betrouwbaar en veilig afgeleverd worden. Bovendien houdt IT zicht en controle op het bestandsverkeer. Ook blijven bestanden dan gelinkt aan originele bedrijfsprocessen of zakelijke documenten. De nieuwe MOVEit 8.0 Mobile MFT stellen ondernemingen en organisaties in staat ‘mobiel werken’ te omarmen zonder het gevoel te hebben onaanvaardbare veiligheidsrisico’s te nemen.

Veilig informatie delen
MOVEit 8.0 breidt de Managed File Transfer-functionaliteit uit voor mobiel gebruik op iOS- en Android-apparaten, zodat ‘mobiel’ geïntegreerd kan worden in bestaande processen van bestandsuitwisseling bij een bedrijf. Het maakt bestanden die binnen bedrijfssystemen gebruikt worden beschikbaar voor mobiele gebruikers. Gebruikers kunnen nieuwe bestanden uploaden, waarbij het bestandsverkeer automatisch wordt teruggevoerd naar de bedrijfssystemen. Daarnaast kunnen mobiele gebruikers veilig bestanden naar elkaar sturen en onderling informatie delen.

Bestandsoverdrachten bewaken en controleren
"Wij gebruiken MOVEit 8.0 om grote bestanden en patches naar onze klanten te versturen, waaronder beveiligingsreferenties”, aldus Patrick Akkerman, support engineer van SCOS Benelux. "We gebruiken MOVEit intern omdat we hiermee eenvoudig en veilig grote .exe- en .msi-bestanden via Outlook email kunnen versturen. Daarnaast kunnen onze klanten nu veilig bestanden naar ons sturen via ons uploadportal. We hebben ook centrale controle over de gebruikerstoegang en de levenscyclus van een bestand. We weten nu zeker dat bestanden worden verwijderd als ze zijn ontvangen. Het is ook belangrijk dat we in staat zijn elke bestandsoverdracht te bewaken en te controleren."

Extra functies
MOVEit 8.0 voegt ook extra functies toe die IT-afdelingen helpen te voldoen aan beveiligings- en compliance-eisen. Nieuwe beveiligingsfuncties zijn:

• Bescherming tegen kwetsbaarheden – uitgebreid met de nieuwste bescherming tegen de top 10 bedreigingen uit het Open Web Application Security Project (OWASP);
• Anti-virus beveiliging met ondersteuning voor McAfee , Symantec en Sophos;
• Verbeterde beveiligingswizard – gestroomlijnd met lockdown processen om de veiligheidsconfiguratie te verbeteren en noodzakelijke maatregelen te nemen om de veiligheid te waarborgen;
• De mogelijkheid van file-tracking met auditing-, zichtbaarheids- en controlemogelijkheden voor de naleving van PCI (Payment Card Industry), HIPAA/HITECH (Health Insurance Portability en Accountability Act) en SOX (Sarbanes – Oxley);
• Ondersteuning voor serverplatforms en -systemen van Windows Server 2012 , Microsoft SQL Server 2012 en Microsoft Exchange/Outlook 2013;
• Verbeterd beheerdersdashboard – beheerders hebben nu de mogelijkheid gevoelige e-mailberichten te beschermen door ook bijlagen altijd te beveiligen.

“Werknemers moeten met hun mobiele apparaten kunnen deelnemen aan bedrijfsprocessen en daarbij de efficiëntie en hetzelfde gemak ervaren als met hun desktopcomputers." Dit zegt Michael Osterman, directeur van analistenbureau Osterman Research. "Maar de beschikbaarheid van kant–en-klare software-oplossingen om veilig bestanden van en naar mobiele apparaten te versturen, inclusief controle en zichtbaarheid, is in veel gevallen beperkt. Zeker als je die bestanden automatisch onderdeel wilt laten zijn van een zakelijke workflow. De MOVEit 8.0-oplossing breidt deze mogelijkheden uit naar mobiele apparaten, zodat bedrijven over de benodigde mogelijkheden beschikken om het werk overal en altijd gedaan te krijgen."