Malwarebytes introduceert gratis beveiligingsapp voor Android

Beveiligingsbedrijf Malwarebytes lanceert een gratis beveiligingsapp voor het Android-platform. De app beschermt Android-gebruikers tegen malware en 'ongeautoriseerde surveillance', waarmee het bedrijf doelt op cyberspionage.
Malwarebytes introduceert een gratis beveiligingsapp voor Android
Marcin Kleczynski, CEO van Malwarebytes, benadrukt dat Android voor cybercriminelen een steeds interessanter doelwit wordt door de groeiende populariteit van het besturingssysteem. Android bevat volgens Kleczynski net als iedere andere computer lekken die misbruikt kunnen worden om gebruikers aan te vallen.
Zelfgeschreven engine
De beveiligingsapp van het bedrijf is gebaseerd op een zelfgeschreven engine. De app scant de volledige smartphone of tablet van de gebruikers, inclusief geïnstalleerde apps. Hierbij wordt gezocht naar zowel malware als spyware. Malwarebytes belooft dat de app meer dan 200 malware-reeksen en varianten hierop kan detecteren.
Daarnaast bevat de app een aantal features die gebruikers helpen mogelijk beveiligingslekken te identificeren en dichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van een onbeveiligd WiFi-netwerk, dat aanvallers de mogelijkheid biedt het netwerkverkeer vanaf en naar het Android-apparaat te onderscheppen. Ook voor GPS-tracking is in de app aandacht.