ESET lanceert NOD32 Antivirus en Smart Security 7.0

ESET lanceert versie 7.0 van NOD32 Antivirus en Smart Security. Beide pakketen zijn op verschillende punten verbeterd. Zo introduceert het bedrijf een Vulnerability Shield, dat beschermt tegen verschillende soorten aanvallen en bedreigingen waar PC's door getroffen kunnen worden.
ESET
Zowel NOD32 Antivirus als Smart Security zijn beveiligingspakketten. NOD32 Antivirus biedt bescherming tegen virussen, spyware en rootkits. Een licentie voor het pakket is beschikbaar voor 45 euro. Smart Security beschermt tegen dezelfde bedreigingen, maar is ook uitgerust met een firewall en spamfilter. Een licentie voor Smart Security kost 60 euro.
Device control
Versie 7.0 bevat naast het Vulnerability Shield ook de feature 'device control', wat een vervanging is voor de feature 'removable media' uit versies 5 en 6. Deze module stelt gebruikers in staat filters en rechten in te detecteren, blokkeren of in te stellen. Ook stelt de module hen in staat aan te geven op welke wijze de gebruiker een apparaat kan gebruiker.
Beide softwarepakketten scannen applicaties op het moment dat de status verandert. Hierbij wordt gezocht naar gedrag dat een indicatie kan zijn voor de aanwezigheid van malware. Een nieuwe extra beveiligingslaag beschermt applicaties die bekend staan als kwetsbaar tegen misbruik. Denk hierbij aan webbrowsers, e-mailclients en PDF readers.
Firewall
De firewall in Smart Security is verbetert en biedt de mogelijkheid zowel IDS-uitzonderingen als de tijdelijke blacklist voor IP-adressen te beheren. Scamwebsites worden voortaan automatisch geblokkeerd, waarvoor ESET een lijst met verdachte websites heeft opgesteld. Gebruikers kunnen zelf aangeven als een website onterecht op de lijst is opgenomen.
Een overzicht van alle wijzigingen is beschikbaar op de website van ESET.