Jeh Johnson wordt voorgedragen als minister van Binnenlandse Veiligheid

De jurist Jeh Johnson wordt door de Amerikaanse president Barack Obama voorgedragen als minister van Binnenlandse Veiligheid (Homeland Security). De benoeming moet nog officieel bekend worden gemaakt, maar het nieuws is door een aantal functionarissen van het Witte Huis alvast naar buiten gebracht.
Jeh Johnson
Johnson volgt Janet Napolitano op als minister van Binnenlands Veiligheid. Johnson is bij het Pentagon gewerkt als jurist en wordt gezien als een belangrijke vertrouwelijk van president Obama.
Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid is verantwoordelijk voor de veiligheid van de Verenigde Staten. Het ministerie moet het land beschermen tegen alle soorten dreigingen waar de VS mee te maken krijgt, waaronder dus ook cybercriminaliteit. De National Security Agency (NSA) valt overigens onder het ministerie van Defensie en wordt dus niet de verantwoordelijkheid van Johnson.