Persoonlijke gegevens van hotelbezoekers China liggen op straat

Wie onlangs in China een hotel bezocht heeft loopt het risico dat zijn persoonlijke informatie op straat ligt. De persoonlijke gegevens van duizenden hotelbezoekers in China worden op internet verkocht.
Persoonlijke gegevens van hotelbezoekers China liggen op straat
De website is aan het licht gekomen nadat een gebruiker van de Chinese microbloggingsite Weibo over de website schreef. De website heet Cha Kai Fang en biedt bezoekers de mogelijkheid een naam in te voeren in een zoekmachine. De website gaat vervolgens op zoek naar informatie die bij deze naam hoort. The Bejing News meldt dat een Chinese journaliste die haar eigen naam invoerde maar liefst 472 relevante resultaten te zien kreeg.
'Lek zit bij Huidayi'
Het is niet duidelijk hoe de informatie in handen van cybercriminelen terecht is gekomen. Chinese media vermoedde echter dat Huidayi, een bedrijf dat WiFi verzorgt voor veel Chinese hotelketens, de informatie heeft gelekt. Het bedrijf zou de beveiliging van zijn WiFi-netwerken niet op orde hebben. Een beveiligingslek in het systeem van Huidayi zou het mogelijk maken persoonlijke gegevens van hotelbezoekers te stelen.
Een woordvoerder van Huidayi meldt aan The Bejing News dat het gat inmiddels is gedicht. De woordvoerder benadrukt ook dat de informatie die op internet te koop is verschilt van de informatie die Huidayi over gebruikers verzameld.