SafeNet lanceert zakelijke variant van versleutelingstool voor dropbox

SafeNet introduceert een zakelijke versie van de versleutelingsoplossing SafeMonk. SafeMonk is speciaal ontworpen voor gebruikers van de filesharingdienst Dropbox en versleutelt de data die in de dienst wordt opgeslagen.
SafeMonk
“Met SafeMonk for Enterprise zeggen CIO’s, CTO’s, CSO’s en andere IT-beheerders ‘ja’ tegen het gebruik van Dropbox binnen hun organisatie”, zegt Chris Holland, Chief Monk van SafeMonk. “Organisaties die SafeMonk for Enterprise gebruiken, profiteren van de eenvoud en functionaliteit van Dropbox en houden tegelijkertijd hun gevoelige data veilig en onder controle.”
Niet af te tappen
SafeNet stelt dat SafeMonk for Enterprise niet af te tappen is. Dit betekent dat zowel SafeMonk als Dropbox geen inzage heeft in de sleutels die gebruikt worden om bestanden te coderen of decoderen. Deze sleutels worden gecodeerd met private of lokale sleutels van de gebruikers opgeslagen op de SafeMonk-servers.
Met SafeMonk for Enterprise krijgen bedrijven de mogelijkheid sleutels per gebruiker of file share in te trekken. Als toegang tot de sleutels wordt verwijderd, is de data onbruikbaar. De beheerconsole en logging-mogelijkheden van SafeMonk for Enterprise stellen de IT-afdeling in staat activiteitenverslagen op te stellen. De verslagen geven inzicht in de veiligheid van opgeslagen data.
Aan de slag
Om SafeMonk voor Enterprise te gebruiken, maakt een IT-beheerder simpelweg een Enterprise SafeMonk-account aan. Vervolgens kunnen accounts worden aangemaakt voor werknemers. Zodra de applicatie wordt gedownload naar de pc of een ander apparaat van de werknemer, wordt automatisch een versleutelde SafeMonk-map aangemaakt in Dropbox. De SafeMonk-map is op dezelfde manier te gebruiken als iedere andere map binnen Dropbox.
IT-beheerders kunnen met SafeMonk for Enterprise IT-beheerders alles wat andere Dropbox-gebruikers delen monitoren en volgen. Zij kunnen de toegang tot data wijzigen op basis van de rol van de werknemer of toegang tot mappen en/of apparaten intrekken.