Exe-bestanden blijven populair voor het verspreiden van malware via mail

Malware die als bijlage van een e-mailbericht wordt verspreid is in de meeste gevallen verstopt in een exe-bestand. Voor de verspreiding van malware zijn exe-bestanden dan ook nog altijd het populairst. Dit blijkt uit onderzoek van Symantec onder zakelijke gebruikers.
Exe-bestanden blijven populair voor het verspreiden van malware via mail
Naast exe-bestanden verstoppen cybercriminelen ook met regelmaat malware in Word-documenten en PDF-bestanden. Word-bestanden blijken verantwoordelijk voor het uitvoeren van 9,6 procent van de malware, terwijl PDF-bestanden goed zijn voor 7 procent van de malware. Exe-bestanden zijn echter veruit de meest populaire vorm van malware. Maar liefst 35,7 procent van alle malware die via e-mail wordt verspreid is een exe-bestand.
Minder populaire bestandsformaten om malware in te verstoppen zijn onder andere CLASS-bestanden, dat goed is voor 5,1 procent van de malware. 3,6 procent van de malware zit verstopt in DMP-bestanden, terwijl 2,4 procent is verbogen in DLL-bestanden. Slechts 1,7 procent van de malware is ondergebracht in Excel-documenten met de extensie .xls.
Via: Webwereld