Risk management-experts richten bedrijf TecHarbor op

Drie ervaringsdeskundigen uit de security-branche starten samen het bedrijf TecHarbor. Het nieuwe bedrijf wil een nieuw verkoopkanaal vormen voor toepassingen in informatiebeveiliging. TecHarbor legt de focus op Risk management Identity Access Management (IAM), Compliancy. en Data Protection. TecHarbor opent twee kantoren: één in Rotterdam en één in het Duitse München.
TecHarbor
Oprichters van TecHarbor zijn Henk van der Heijden, Jürgen Schulze en Hans Wetsteijn. Van der Heijden is voorheen verantwoordelijk geweest voor de security business unit van CA Technologies in EMEA. Daarvoor gaf hij leiding aan de Europese activiteiten van het Israëlische beveiligingsbedrijf Comsec en de wereldwijde security-divisie van EDS. Schulze is eveneens afkomstig van de security business unit van CA Technologies en werkte daarvoor bij TechData, Symantec en Mindjet. Wetsteijn is de oprichter en voormalig-CEO van hostingbedrijf BlueDome. Daarvoor maakte Wetsteijn deel uit van de board van EuroNet Internet/France Telecom.
Terug naar de basis
TecHarbor wil de verkoop van beveiligingsoplossing hervormen door een ander aanbod en model te hanteren. Hierbij wil het bedrijf teruggaan naar de basis. “We maken een entree die anders is door juist terug te gaan naar kernelementen van de bedrijfsvoering. We willen mensen in staat stellen IT te gebruiken om hun werk beter te doen, terwijl de risico’s voor het bedrijf en de medewerkers beperkt worden”, aldus Van der Heijden. “Onze ambitie is groot. We geloven in onze aanpak en zijn overtuigd van een snelle groei in Europa.”
De portfolio van TecHarbor bestaat uit verschillende producten en diensten. “We leveren producten en diensten waar we zelf helemaal achter staan, doordat ze onze visie op beveiliging ondersteunen. Dat zijn lang niet altijd de traditionele spelers, maar juist die partijen die met eenzelfde blik naar security kijken”, aldus Van der Heijden.