Telindus sluit strategisch partnership met Nederlandse RedSocks

Telindus, leverancier van access-, connectivity- en datacenteroplossingen, maakt bekend een strategisch partnership te hebben gesloten met RedSocks. RedSocks is de Nederlandse producent en leverancier van de RedSocks malware threat defender.
RedSocks malware threat defender
RedSocks kijkt in tegenstelling tot veel andere antivirussoftware en security-oplossingen niet in de content. De toepassing is een aanvulling op de bestaande beveiliging van bedrijfsnetwerken. RedSocks malware threat defender signaleert malware door het netwerkverkeer te controleren op malafide verbindingen naar het internet. Daarnaast is de applicatie ‘near realtime’ up-to-date, waardoor ook de nieuwste malwareversies gesignaleerd worden.
Zowel voor enterprise bedrijven als het MKB
Telindus richt zich met de oplossing van RedSocks in eerste instantie op de enterprise markt. Het bedrijf benadrukt dat oplossing echter ook geschikt is voor het MKB. Henk Buurman, Managing Director bij Telindus: “De samenwerking met RedSocks biedt een belangrijke toegevoegde waarde voor onze klanten. De toenemende cybercrime proactief voorkomen is een uitdaging met de hedendaagse middelen, maar bedrijven willen wel de risico’s minimaliseren. RedSocks malware threat defender biedt klanten inzage en zorgt ervoor dat bedrijfsgevoelige informatie binnenshuis blijft door tijdig meldingen te geven. Bovendien onderscheidt de appliance zich van andere producten door ‘near realtime’ up-to-date te zijn. Waar antivirussoftware altijd naar een oplossing toewerkt, wat zeker bij nieuwe malware enkele dagen in beslag kan nemen, geeft RedSocks direct een melding af waarna de klant actie kan ondernemen door de internetverbinding van bijvoorbeeld een pc te verbreken.”
Diederik Bos, Founder & COO van RedSocks: “RedSocks heeft bewust gekozen voor Telindus, omdat het een sterke partij is in Europa. Een betrouwbare partner met bewezen services is voor ons erg belangrijk. Een nieuw product vraagt om een specifieke aanpak en go to market strategy en dit kan Telindus voor ons verzorgen.”