Virusscanner waarschuwt voor malware in WhatsApp voor Android

Verschillende Android-gebruikers melden een waarschuwing te ontvangen dat de populaire chatapplicatie WhatsApp malware bevat. Het zou gaan om de Artemis-malware, die al langer actief is op het Windows-platform.
De malware is aanwezig in een update die WhatsApp beschikbaar heeft gesteld. Het zou gaan om 'Artemis!s6598293cc80f', een variant van de Artemis-malware. Deze malware-variant opent ongevraagd pop-ups op Windows-machines en stuurt slachtoffers door naar andere webpagina's op het moment dat zij een website proberen te bereiken.
De waarschuwing voor malware in WhatsApp (bron: @Justkef)
De waarschuwing voor malware in WhatsApp (bron: @Justkef)
Virusscanner van McAfee
De waarschuwing wordt vertoond door de virusscanner van McAfee voor het Android-platform en de betaalde beveiligingsdienst Vodafone Protect, dat is gebaseerd op de beveiligingsapp van McAfee. Andere virusscanners geven geen melding van malware in WhatsApp. Het is dan ook mogelijk dat het gaat om een fout van McAfee. Dit is echter niet met zekerheid te zeggen.
WhatsApp heeft inmiddels een nieuwe versie van zijn Android-app beschikbaar gesteld in Google Play. Gebruikers die een malware-melding ontvangen kunnen deze nieuwste versie installeren om zeker te stellen dat de app veilig is.