Grote hoeveelheid persoonlijke apparaten op bedrijfsnetwerk leidt tot zorgen

De grote hoeveelheid persoonlijke apparaten en applicaties op het bedrijfsnetwerk bezorgt IT-managers veel zorgen. Het aantal beveiligingsaudits dat wordt uitgevoerd op applicaties die door mobiele apparaten kunnen worden benaderd is beperkt. IT-managers hebben door de vele privé-apparaten moeite met het oplossen van beveiligingsproblemen.
De grote hoeveelheid persoonlijke apparaten op bedrijfsnetwerk leidt tot zorgen over beveiliging
Dit blijkt uit onderzoek van IT-dienstverlener Dimension Data. Maar liefst 82 procent van de respondenten geeft aan dat binnen hun organisatie gebruik wordt gemaakt van persoonlijke apparatuur en applicaties voor werkgerelateerde activiteiten. Tegelijkertijd heeft slechts 32 procent van de organisatie een beveiligingsaudit uit laten voor applicaties die mobiel beschikbaar zijn. Maar liefst 90 procent van de respondenten geeft aan dat hun organisatie niet de middelen heeft om personeel te ontmoedigen met persoonlijke mobiele apparaten bedrijfssystemen te benaderen.
Netwerkpolicies voor mobiliteit
Een beperkt aantal IT-beslissers (27 procent) geeft aan dat hun organisatie goede netwerkpolicies voor mobiliteit heeft vastgesteld. Zo'n 23 procent van de respondenten zegt dat hun organisatie medewerkers toestaat om privéapplicaties te downloaden om de productiviteit te verhogen. 29 procent van de onderzochte organisaties zegt dat niet-medewerkers en gasten in beperkte mate toegang kunnen krijgen tot hun netwerk via een persoonlijk mobiel device.
IT-managers blijken dus moeite te hebben in te spelen op beveiligingsproblemen die ontstaan door de Bring Your Own Device-trend. Dit terwijl het aantal persoonlijke en applicaties die verbinding zoekt met het bedrijfsnetwerk door deze trend explosief groeit.
Onderzoek
Dimension Data voerde een onderzoek uit onder 1.622 IT- en beveiligingsprofessionals in organisaties met meer dan 250 medewerkers in 22 landen in Azië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en Noord- en Zuid-Amerika.