Motiv licht cloud-strategie toe tijdens Infosecurity.nl

ICT Security-specialist Motiv grijpt Infosecurity.nl, de vakbeurs die op 30 en 31 oktober 2013 plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, aan om zijn gloednieuwe strategie op het gebied van cloud- en datacenterdiensten toe te lichten. De Motiv-stand (D100) zal dan ook geheel in het teken staan van de ‘Cloud Movement’. De medewerkers van Motiv staan hier klaar om bezoekers bij te praten over het belang van veiligheid in en buiten de cloud.
Motiv
“Steeds meer applicaties verplaatsen naar zowel de private als de publieke cloud”, zegt Bastiaan Schoonhoven, Marketing Manager bij Motiv. “Vaak echter worden risicomanagement en informatiebeveiliging overgeslagen, wat kan leiden tot incidenten. Tijdige dataclassificatie is essentieel om te voorkomen dat bedrijfsgevoelige data voor iedereen zichtbaar worden. Op Infosecurity.nl wordt uitgebreid op cloud-security ingegaan.”
Motiv Pitch Podium
Cloud Security zal ook een belangrijk onderwerp zijn tijdens de pitches die worden gehouden op het ‘Motiv Pitch Podium’, een concept dat Motiv tijdens Infosecurity.nl voor het eerst presenteert. Verspreid over de twee beursdagen worden er acht pitches gehouden door zowel Motiv als Check Point Software Technologies. In plaats van productverkoop staat een visionair en actueel verhaal centraal, dat aansluit op trends rondom ICT Security.
Security Engineer Niels den Otter van Check Point Software Technologies vertelt tijdens zijn pitches – op beide beursdagen om 10.30 uur en 14.30 uur – alles over DDoS-aanvallen en Multi-Layer Security. Bastiaan Bakker, directeur Business Development bij Motiv, zal op het Motiv Pitch Podium onder andere ingaan op het uitwisselen van vertrouwelijke gegevens via internet, en waarom cloud-gebaseerde consumententoepassingen, zoals WeTransfer en Dropbox, daar niet geschikt voor zijn. Zijn sessie over het veilig uitwisselen van bestanden via het internet vindt op beide beursdagen om 13.30 uur plaats. Ook op beide beursdagen om 15.30 uur gaat hij in op het optimaliseren van de weerbaarheid en security-monitoring.
Een overzicht van het volledige programma en een toelichting op de pitches is te raadplegen via www.motiv.nl/infosecurity-2013.
Live demo Motiv mSafe
Motiv presenteerde begin dit jaar met Motiv mSafe zijn eigen platform voor het uiterst veilig uitwisselen van bestanden via het internet. Motiv draagt hierbij zorg voor het veilig uitwisselen van vertrouwelijke bestanden en documenten, en voorkomt oneigenlijk gebruik van het platform door de dienst continu te bewaken. Voor wie de werking van mSafe met eigen ogen wil zien, verzorgt Motiv tijdens Infosecurity.nl live demo’s.
Next-Generation Security
Infosecurity.nl is voor Motiv het sluitstuk van een enerverende periode. De ICT Security-specialist bestaat in 2013 vijftien jaar en nam eerder deze maand een splinternieuw en hypermodern kantoor in gebruik. Dit kantoor is voorzien van een volledig 24×7 Security Operations Center. Met dit SOC geeft Motiv invulling aan wat het noemt ‘Next-Generation Security’. Door de systemen van klanten continu te monitoren en de adviezen van bijvoorbeeld het Nationaal Cyber Security Center te analyseren, krijgen de SOC-medewerkers van Motiv een beter inzicht in de dreigingen die de beschikbaarheid van de systemen in gevaar kunnen brengen. “Hiermee zijn wij in staat om actie te ondernemen nog voordat de klant heeft opgemerkt dat er een probleem is”, aldus Schoonhoven.