Startup kraakt captcha

Een startup claimt software te hebben ontwikkeld die in staat is captcha's te kraken. Captcha's bestaan uit een reeks cijfers en letters die wazig, soms doorgestreept of schuin worden weergegeven. De beveiligingsmaatregel is bedoeld om mensen te kunnen onderscheiden van computers.
Vicarious
Captcha's worden onder andere gebruikt om te voorkomen dat met een geautomatiseerd script bijvoorbeeld accounts bij websites worden aangemaakt. Bij de registratie moet de gebruiker een captcha invoeren, die tot nu toe niet door computers kon worden gelezen. De startup Vicarious zegt tegen Reuters hier nu verandering in te brengen met een nieuw stukje software.
Software wordt niet verkocht
Scott Phoenix, één van de oprichters van Vicarious, laat aan Reuters weten niet van plan te zijn de software te verkopen. Het bedrijf heeft de software dan ook alleen ontwikkeld om aan te tonen dat het bedrijf de eerste stap kan zetten naar een computers die functioneert als het menselijk brein.
Het bedrijf brengt niet naar buiten op welke wijze het erin slaagt de captcha's te kraken. Wel heeft het bedrijf tijdens een aantal demonstraties laten zien onder andere captcha's die Google inzet te kunnen omzeilen.