Aantal malware-infecties op Nederlandse PC's neemt af

Het aantal malware-infecties op Windows-machines neemt in Nederland af. 0,27 procent van de Nederlandse Windows-computers werd in het tweede kwartaal van 2013 volgens Microsoft met malware geïnfecteerd. Een kwartaal eerder lag dit percentage nog op 0,33 procent.
Het aantal malware-infecties op Nederlandse PC's neemt volgens Microsoft af
Microsoft baseert zijn cijfers op de hoeveelheid malware-infecties die door zijn eigen beveiligingssoftware is aangetroffen op en verwijderd van Windows-machines. De cijfers geven hierdoor geen volledig beeld van het totaal aantal malware-infecties in Nederland. Infecties die door gebruikers met andere antivirussoftware wordt verwijderd worden bijvoorbeeld niet meegerekend. Dit geldt ook voor infecties die niet door de beveiligingssoftware van Microsoft, maar wel door andere antivirussoftware is aangetrofen.
Het bedrijf stelt dat 12,3 procent van de Nederlandse computers in het tweede kwartaal van dit jaar in aanraking geweest met malware. Slechts een kleine hoeveelheid incidenten hebben uiteindelijk dus daadwerkelijk geleid tot een malware-infectie. Ook dit percentage daalt. 14,7 procent van de Nederlandse computers kwam in het eerste kwartaal van 2013 in aanraking met malware, terwijl dit percentage in het derde kwartaal van 2012 nog 16,3 procent bedroeg.
Verschillende soorten malware zijn door Microsoft aangetroffen. De meeste malware betrof trojans en exploits waarmee cybercriminelen de computer van slachtoffers proberen te infecteren.
Via: Tweakers