'Ook Amerikaanse leiders worden afgeluisterd'

Niet alleen Europese leiders, maar ook Amerikaanse leiders en inlichtingendiensten worden afgeluisterd. De spionage zou worden uitgevoerd door bondgenoten van de Verenigde Staten (VS).
'Ook Amerikaanse leiders worden afgeluisterd'
Dit stelt James Clapper, verantwoordelijk voor de Amerikaanse inlichtingendiensten, volgens het NBC. Clapper reageert hiermee op de onrust en verontwaardiging die is ontstaan nadat bleek dat de VS onder andere de leiders van Duitsland, Frankrijk en Spanje bespioneert. Het hoofd van de Amerikaanse geheime diensten deed zijn uitspraken tegenover een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
Het nieuws over de afluisterpraktijken van de VS kwam naar buiten nadat Der Spiegel schreef over documenten waaruit blijkt dat de Amerikanen de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben afgeluisterd. Nader onderzoek wees uit dat ook de leiders van andere landen door de Amerikaanse geheime diensten worden bespioneerd.