Google gaat downloaden van malware automatisch blokkeren

Google werkt aan een feature voor Chrome die het downloaden van malware automatisch gaat blokkeren. De webbrowser detecteert automatisch of een bestand malafide content bevat. Indien malware wordt aangetroffen maakt Chrome het downloaden onmogelijk.
Google gaat downloaden van malware automatisch blokkeren
De nieuwe feature is opgenomen in een testversie van Chrome Canary, de nieuwste variant van Google's webbrowser. De webbrowser vertoont in de downloadbalk een waarschuwing zodra malware wordt aangetroffen in een bestand dat wordt gedownload. De feature maakt hiervoor gebruik van Google's Safe Browsing-database, die ook wordt gebruikt om website die een potentieel gevaar opleveren te blokkeren in Chrome.
Reset browser settings
Google werkt al langer aan het veiliger maken van zijn webbrowser. Zo heeft het bedrijf onlangs een 'reset browser settings'-knop toegevoegd aan de software. Deze knop maakt het voor gebruikers mogelijk met één druk op de knop de fabrieksinstellingen van de webbrowser terug te zetten. Deze feature is vooral handig op het moment dat aanvallers de Chrome-webbrowser hebben gekaapt.
Het is onduidelijk wanneer de feature die malware-downloads blokkeert ook in publieke versies van Chrome te vinden zal zijn.