VANAD Group neemt SpotDog over

VANAD Group maakt bekend het Groningse ICT-bedrijf SpotDog te hebben overgenomen. SpotDog levert onder meer een oplossing voor het veilig opslaan van bestanden in de cloud. VANAD Group gaat de opslagtechnologie en de apps van SpotDog wereldwijd introduceren.
VANAD Group
De technologie van SpotDog zorgt ervoor dat data opgeknipt, versleuteld en verspreid wordt bewaard. Door de data op te knippen en op meerdere locaties op te slaan is het voor aanvallers lastiger toegang te krijgen tot de data. Aanvallers moeten immers eerst alle delen van de data verzamelen en samenvoegen voordat zij een poging kunnen doen de versleuteling van het bestand te kraken.
SpotDog blijft na de overname gevestigd in Groningen. De CEO van SpotDog, Oane Hettema zal samen met de VANAD Group de internationale uitrol gestalte geven. “App techniek ‘uut Grunn’ die de hele wereld over gaat, ‘dat kon minder’, zou men op zijn Gronings zeggen. VANAD Group en SpotDog zijn beide specialist op het gebied van veilige informatie-uitwisseling en communicatie. De technologieën van beide bedrijven vullen elkaar prima aan. De beveiliging van informatie is de laatste tijd wereldwijd in het nieuws. Er liggen daarom internationaal volop kansen voor onze oplossing om bestanden veilig en NSA-proof in de cloud op te slaan. Het uitgebreide netwerk van VANAD Group biedt ons de kans om deze oplossing wereldwijd op de markt te brengen”, zegt Oane Hettema, CEO SpotDog.