Taskforce Opsporing Vuurwerkbommenmakers spoort kopers van illegaal vuurwerk op

De Taskforce Opsporing Vuurwerkbommenmakers spoort actief de kopers van illegaal zwaar vuurwerk op. Geïdentificeerde personen krijgen een mailtje waarin zij worden verwezen naar een YouTube-video. Deze video wijst hen op de gevaren van hun gedrag.
De video stelt dat de bestelling illegaal vuurwerk van de koper is onderschept en geeft in de beschrijving een overzicht van de aangetroffen producten. De video stelt dat de koper door dergelijke explosieve materialen in te voeren zichzelf en anderen in gevaar brengt.
Waarschuwingsbrief
Naast de e-mail krijgen de kopers ook een waarschuwingsbrief toegezonden via de brief. Hierin spoort de taskforce de kopers aan hun bestelling te annuleren en waarschuwen zij voor de consequenties die het aanschaffen van dergelijk vuurwerk kan hebben. Hiermee doelt de organisatie op het krijgen van een strafblad of in sommige gevallen zelfs kwijtraken van een woning.
Het is niet duidelijk hoe de politie de kopers op het spoort komt. Een woordvoerder van de taskforce benadrukt tegenover Beveiligingnieuws dat de organisatie niemand aftapt en ook geen e-mailberichten onderschept. De taskforce wil verder geen mededelingen doen over de opsporingstechnieken die de organisatie inzet.