ICT-student aangehouden en van school gestuurd na cyberaanval

Een ICT-student is wegens een cyberaanval van school gestuurd. Het ROC West Brabant was wekenlang doelwit van een DDoS-aanval. Onderzoek wijst uit dat de scholier achter de cyberaanval zit. De jongen is door de politie aangehouden.

ICT-student aangehouden en van school gestuurd na cyberaanval

Het gaat om een 16-jarige student uit Raamsdonk. Het ROC West Brabant schakelde een ICT-bedrijf in dat de cyberaanval heeft onderzocht. Dit onderzoek heeft uiteindelijk geleid naar de scholier. De school heeft naar aanleiding hiervan de politie ingeschakeld, die de jongen heeft gearresteerd.
Schade verhalen
“We zijn erg benieuwd naar het motief van de verdachte. Zeker gezien de aanzienlijke schadepost die de school heeft opgelopen, zij overwegen om dit op hem te verhalen. Over verdere straffen kan ik niets meer zeggen dan dat de verdachte onder het jeugdrecht valt”, zegt politie-woordvoerder Willem van Hooijdonk tegen Webwereld.
Het IT-netwerk van het ROC West Brabant was door de DDoS-aanvallen wekenlang nauwelijks bereikbaar. De aanval heeft hierdoor voor andere leerlingen veel hinder veroorzaakt. Vooral het Radius College in Breda is flink getroffen door de cyberaanvallen. De school had te maken met lesuitval door de onbereikbaarheid van de systemen.