DigitalBlocker blokkeert webcam voor hackers

Aanvallers die een systeem binnendringen kunnen zonder toestemming van de eigenaar de webcam van een machine inschakelen. De aanvallers kunnen hierdoor meekijken in werk- of woonkamer van de gebruikers, zonder dat hij of zij hiervan op de hoogte is. DigitalBlocker biedt uitkomst.
DigitalBlocker
DigitalBlocker is een oplossing die het gebruik van de webcam standaard blokkeert. Zodra een softwareprogramma de webcam in wilt schakelen ontvangt de gebruiker een SMS-bericht op zijn mobiele telefoon met daarin een activatiecode. Alleen nadat deze activatiecode is ingevoerd kan de webcam daadwerkelijk worden ingeschakeld. DigitalBlocker claimt de enige oplossing te zijn die deze beveiligingsmaatregel biedt.
IP-adres registreren
De software registreert daarnaast van welke IP-adressen een verzoek om de webcam in te schakelen wordt ontvangen. Zodra een verzoek van een IP-adres voor de tweede keer wordt gewijzigd verstuurd DigitalBlocker automatisch een e-mailbericht naar de gebruiker met dit IP-adres.
DigitalBlocker is beschikbaar voor ongeveer 24,99 dollar. De oplossing wordt aangeleverd op een fysieke installatieschijf. Helaas wordt de oplossing op dit moment alleen in de Verenigde Staten geleverd.