FBI waarschuwt ministeries voor backdoors in hun systemen

De FBI waarschuwt Amerikaanse ministeries dat Anonymous-hackers maandenlang toegang hebben gehad tot hun IT-systemen. De hackers zouden backdoors hebben geplaatst op de systemen, waardoor zij lange tijd ongehinderd de systemen konden binnentreden.
De FBI waarschuwt ministeries voor backdoors in hun systemen
De ministeries hebben van de FBI een geheime memo ontvangen die in handen is van Reuters. De waarschuwing is vorige week de deur uit gegaan en is onder andere gericht aan de ministeries van Defensie, Energie en Gezondheidszorg.
Lek in Adobe-software
De hackers zouden de overheidssystemen zijn binnengedrongen via een kwetsbaarheid in Adobe-software. De eerste aanvallen zouden eind december 2012 zijn opgezet. Eenmaal binnen lieten de hackers backdoors achter die hen tot vorige maand toegang gaf tot de systemen.
De aanvallers zouden allerlei data hebben gestolen, waaronder de persoonsgegevens van zeker 104.000 Amerikanen. Het gaat hierbij onder andere om medewerkers van ministeries, mensen die als freelancers voor de instanties werken en hun familieleden. Ook zouden gegevens van ongeveer 2.000 bankrekeningen zijn gestolen.