'Nederlandse Defensie-bedrijven zijn op grote schaal doelwit van cyberaanvallen'

Bedrijven in de Nederlandse Defensie-industrie blijken opvallend vaak doelwit te zijn van gerichte cyberaanvallen. Dit meldt Thales, specialist in het produceren van radarsystemen, samen met onderzoeksinstituut TNO aan het Financieele Dagblad.
'Nederlandse Defensie-bedrijven zijn op grote schaal doelwit van cyberaanvallen'
Thales is niet het enige bedrijf dat regelmatig doelwit is van cybercriminelen. Ook scheepsbouwer Damen Shipyards zou een doelwit zijn waar hackers veel interesse in hebben. Aanvallers zouden het hebben voorzien op de technologie van beide bedrijven. Ook zouden de bedrijven worden aangevallen door hackers die in opdracht werken van buitenlandse overheden. Hierbij gaat het dus om spionage.
Dagelijks doelwit van aanvallen
Bedrijven in de Nederlandse Defensie-sector zouden dagelijks doelwit zijn van cyberaanvallen. Gerben Edelijn, topman bij Thales, stelt dat er 'ongelooflijk veel cyberaanvallen worden uitgevoerd op de netwerken van Thales Nederland.
Het kabinet stelt 50 miljoen euro beschikbaar om versneld de Cyber Taskforce Defensie op te zetten. Deze taskforce moet de cyberaanvallen op bedrijven in de Nederlandse Defensie-industrie tegengaan. De overheid neemt de aanvallen op de sector dan ook zeer serieus.
Via: BNR