Microsoft introduceert een dienst voor versleuteld e-mailen

Microsoft kondigt een nieuwe dienst aan die het mogelijk maakt versleutelde e-mailberichten te versturen. De dienst heet Office 365 Message Encryption en is gericht op zakelijke gebruikers die hun mailuitwisselingen willen versleutelen. Office 365 Message Encryption wordt begin 2014 gelanceerd.
Microsoft introduceert een dienst voor versleuteld e-mailen
De nieuwe dienst maakt het voor gebruikers mogelijk versleutelde e-mailberichten te versturen naar andere gebruikers, ongeacht de e-mailclient die de ontvanger gebruikt. Een groot aantal e-mailclients worden ondersteund, zoals Gmail, Exchange Server, Lotus Notus, Yahoo en GroupWise.
Identificeren
Een versleuteld e-mailbericht wordt als een bijlage meegestuurd. De e-mail die de ontvanger te zien krijgt bevat instructies over de wijze waarop hij het versleutelde bericht kan openen. De ontvanger moet zich hiervoor eerst identificeren met behulp van een Office 365-account of Microsoft Account. Dit voorkomt dat aanvallers die het e-mailbericht onderscheppen de inhoud kunnen bekijken.
De ontvanger moet zich identificeren met een Office 365-account of Microsoft Account om het versleutelde bericht te kunnen openen
Office 365 Message Encryption wordt in het eerste kwartaal van 2014 gelanceerd en wordt beschikbaar als onderdeel van Windows Azure Rights Management, dat beschikbaar is voor Office 365 Enterprise E3- en E4-gebruikers. Deze gebruikers kunnen gratis gebruik maken van de dienst. Ook wordt de dienst onderdeel van de standalone versie van Windows Azure Rights. De prijs van Windows Azure Rights blijft gelijk. office 365 Message Encryption wordt als add-on beschikbaar voor andere Office 365-gebruikers.