NSA krijgt 75 miljoen euro om nieuwe klokkenluiders te stoppen

De Amerikaanse overheid zit flink in de maag met de NSA-klokkenluider Edward Snowden. Een commissie van het Amerikaanse huis van afgevaardigden geeft de NSA daarom een budget van maar liefst 75 miljoen dollar om te voorkomen dat andere NSA-medewerkers uit de school klappen en geheime informatie lekken.
NSA krijgt 75 miljoen euro om nieuwe klokkenluiders te stoppen
Ars Technica meldt dat de House Intelligence Committee een wet heeft aangenomen waardoor de 75 miljoen dollar beschikbaar kan worden gesteld. Het geld is bedoeld om de beveiliging van interne data te verbeteren en bedreigingen van binnen de geheime dienst aan te kunnen.
Het is niet de eerste maatregel die de Amerikaanse overheid neemt. Eerder werd al een wet aangenomen die de leiding van de NSA meer rechten geeft. Zo kan de NSA medewerkers die toegang hebben tot staatsgeheimen nauwlettender in de gaten houden. Daarnaast beschermt de wet medewerkers die misstanden binnen de geheime diensten aan het licht willen brengen.