800.000 euro aan Bitcoins gestolen bij Europese Bitcoin-verwerker BIPS

Cybercriminelen hebben bij de Europese Bitcoin-verwerker Bitcoin Internet Payment System (BIPS) ruim 800.000 euro aan Bitcoins gestolen. De aanvallers wisten meerdere webportemonnees die bij BIPS waren ondergebracht te hacken en in totaal 1.295 Bitcoins buit te maken.
800.000 euro aan Bitcoins gestolen bij Europese Bitcoin-verwerker BIPS
De aanval vond vorige week plaats bij BIPS, dat in Denemarken is gevestigd. Het bedrijf werd op 15 november ook al aangevallen met behulp van een DDoS-aanval. Bij deze aanval werd echter niets gestolen. Enkele dagen later volgde een nieuwe aanval waarbij de webportemonnees werden gekraakt.
Bitcoins zijn afkomstig uit 'hot wallet'
De cybercriminelen hebben in totaal 1.295 Bitcoins buitgemaakt. Met de huidige wisselkoers zijn deze ruim 800.000 euro waard. Kris Henriksen, CEO van BIPS, zegt tegen CoinDesk dat het overgrote deel van de gestolen Bitcoins eigendom waren van BIPS zelf. Het zou gaan om Bitcoins die worden bewaard in een 'hot wallet' zodat de Bitcoin-verwerker altijd een flinke voorraad Bitcoins beschikbaar heeft.
BIPS hanteert een strikt privacybeleid dat het bedrijf verbiedt informatie over gebruikers met derden te delen. Deze informatie kan ook niet met opsporingsinstanties worden gedeeld. Het bedrijf neemt daarom contact op met getroffen klanten en vraagt hen documenten te tekenen die het bedrijf de mogelijkheid geven de cyberaanval nader te onderzoeken.