'Mac-gebruikers lopen steeds meer risico slachtoffer te worden van cybercrime'

Mac-gebruikers lopen steeds meer kans prooi te vallen aan internetbedreigingen. De hoeveelheid op Mac OS gerichte malware is in de afgelopen twaalf maanden namelijk met de helft toegenomen. Tegelijkertijd denkt meer dan een derde (35 procent) van alle Mac-gebruikers onterecht dat zij geen gevaar lopen slachtoffer te worden van digitale bedreigingen.
Kaspersky Lab: 'Mac-gebruikers lopen steeds meer risico slachtoffer te worden van cybercrime'
Hiervoor waarschuwt Kaspersky Lab, dat onderzoek heeft gedaan naar op de Mac gerichte malware. Het aantal Mac-bezitters blijft groeien, waardoor het platform een steeds interessanter doelwit wordt voor cybercriminelen. Virussen, Trojaanse paarden, phishing-trucs en andere internetbedreigingen die op dit platform zijn gericht zijn inmiddels dan ook in grote hoeveelheden beschikbaar.
Kaspersky waarschuwt dat Mac-gebruikers hierdoor even kwetsbaar worden als gebruikers van Windows-PC’s. Dit terwijl maar liefst 35 procent van alle Mac-gebruikers zichzelf veilig acht tegen digitale bedreigingen. Het bedrijf raadt Mac-bezitters dan ook aan anti-virus software te installeren om hun machine te beschermen tegen cyberaanvallen.