Acronis investeert 10 miljoen dollar in R&D-centrum voor databescherming

Acronis, leverancier van oplossingen voor back-ups, disaster recovery en databescherming, investeert 10 miljoen in Acronis Labs. Acronis Labs is een nieuw R&D-centrum dat oplossingen gaat ontwikkelingen voor databescherming. Het bedrijf wil hiermee een antwoord bieden op de groeiende uitdagingen op het gebied van cloud computing, Big Data, gegevensarchivering en mobiliteit.
Acronis
Een deel van het geld wordt door Acronis Labs ingezet voor het aantrekken van computerwetenschappers, ontwikkelaars en programmeurs. Het centrum gaat oplossingen ontwikkelen die zijn gericht op bedrijven die grote hoeveelheden data moeten opslaan. De oplossingen moeten de kosten die hiermee gepaard gaan terugdringen door gebruik te maken van de cloud.
Verenigde Staten en Rusland
De teams gaan aan de slag vanuit Airlington en Virginia in de Verenigde Staten en de Russische hoofdstad Moskou. De teams gaan technologieën die worden gebruikt in Acronis True Image, Acronis Backup & Recovery en Acronis Storage uitbreiden en verbeteren. Daarnaast gaan zij nieuwe technologieën voor opslagbeheer en prestatietesten ontwikkelen.
“Databescherming en back-ups zijn belangrijker dan ooit in een tijd waarin we overspoeld worden door enorme hoeveelheden gegevens die een centrale rol spellen, zowel privé- als zakelijk. We hebben Acronis Labs opgericht om sneller nieuwe technologieën te kunnen ontwikkelen die een oplossing bieden voor dit belangrijke probleem, dat van invloed is op zo’n beetje iedereen die een computer, tablet of mobiele telefoon gebruikt”, aldus Serguei Beloussov, CEO van Acronis. “Acronis Labs is de perfecte locatie voor het ontwikkelen van nieuwe technieken voor gegevensopslag en te zien hoe onze experts de mogelijkheden voor miljoenen gebruikers van Acronis-producten steeds verder uitbreiden”.
Onder leiding van Lyadvinsky
De kern van Acronis Labs wordt gevormd door een toegewijd team van fulltime computerwetenschappers, ontwikkelaars en programmeurs die al jaren voor Acronis werken, sommigen zelfs al vanaf de oprichting van het bedrijf. Max Lyadvinsky, vicepresident Engineering van Acronis, zal leiding geven aan Acronis Labs.