Alternatief voor Silk Road sluit deuren na diefstal Bitcoins

Sheep Marketplace, een vervanger voor de onlangs offline gehaald ondergrondse marktplaats Silkroad, sluit zijn deuren. De ontwikkelaars van de website die alleen beschikbaar was via het Tor-netwerk meldt dat er voor 5,5 miljoen dollar aan Bitcoins is gestolen door een verkoper. Gebruikers stellen echter dat de eigenaar achter de diefstal zit.
Alternatief voor Silk Road sluit deuren na diefstal Bitcoins
De website Sheep Marketplace werd kort nadat de FBI de Silkroad offline haalde opgericht. Wie de website nu probeert te bezoeken krijgt een melding van de eigenaar te zien. De eigenaar stelt dat één van de verkopers die actief waren op de Sheep Marketplace de marktplaats heeft bestolen. In totaal zouden hierbij 5.400 Bitcoins zijn buitgemaakt, die met de huidige wisselkoers zo'n 5,5 miljoen dollar waard zijn.
'Eén grote oplichtingstruc'
Niet iedereen is ervan overtuigd dat de website inderdaad door een verkoper is bestolen. Boze gebruikers hebben een website opgericht waarop zij stellen dat de online zwarte markt één grote oplichtingstruc is. De website claimt dat juist de eigenaar van Sheep Marketplace met de Bitcoins er vandoor is gegaan. De website stelt daarnaast dat niet 5.400 Bitcoins, maar ongeveer 40.000 Bitcoins zijn gestolen. Deze 40.000 Bitcoins hebben een waarde van ongeveer 40 miljoen dollar.
Sheep Marketplace maakt gebruik van een Bitcoin-portomonnee om al het geld dat op de zwarte markt rondgaat te kunnen verwerken. De website schakelde ruim een week geleden de mogelijkheid uit om geld uit deze portomonnee te halen. Tegelijkertijd bleef de website gebruikers echter aanmoedigen wel geld te storten. Dit is volgens boze gebruikers dan ook één van de aanwijzigingen dat de eigenaar van Sheep Marketplace gebruikers heeft opgelicht.
Noodadres
De eigenaar van de Sheep Marketplace verdedigt zich door te stellen dat gebruikers hun Bitcoins terug zullen krijgen op een noodadres. Dit noodadres hadden gebruikers eerder kunnen instellen, maar niet iedere gebruiker heeft dit waarschijnlijk gedaan. Gebruikers die wel een noodadres hebben ingesteld melden daarnaast nog geen enkele Bitcoin terug te hebben ontvangen.